Over mij

Dieren hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Van jongs af aan had ik een sterke band met mijn huisdieren en overal waar ik was kwamen dieren op mijn pad die mijn hulp nodig hadden. Mijn invoelende vermogens waren zo sterk dat ik als kind al kon luisteren naar dieren. Ik hielp dieren in nood en zette mij ervoor in om dierenleed aan de kaak te stellen en de situaties van mens, dier en milieu te verbeteren. Na de middelbare school ging ik meer vanuit mijn hoofd leven. Ik studeerde Nederlands Recht en werkte als advocaat.

Toen ik midden twintig was raakte ik arbeidsongeschikt vanwege ernstige lichamelijke klachten. Kort daarna overleed mijn vader te jong aan kanker. Jarenlang was ik aan het revalideren. Aangezien de reguliere medische zorg niet toereikend was, ben ik alternatieve geneeswijzen gaan bestuderen. Ik volgde verschillende cursussen op het gebied van acupressuur, reiki en Quantumtouch. Op basis van mijn ervaringen heb ik een eigen visie ontwikkeld op het holistische genezingsproces. Hierin staat het in je (ziels)kracht komen en het zelfgenezende vermogen van het organisme aanspreken centraal.

Ik wilde meer bezieling voelen in de dingen die ik deed, dus ben ik vanaf 2008 met verwaarloosde dieren gaan werken bij opvangcentra. Bij werken met dieren ligt mijn hart. Door mijn eigen ervaringen en invoelende vermogens kan ik dieren op een diep niveau begrijpen en healen. Mijn talenten op dit vlak heb ik verder aangescherpt door cursussen als Natural Horsemanship, Telepathie en Communiceren met dieren (door Mieke Zomer), Body balancing (door Carol Gurney) en chakrahealing. Sinds 2016 heb ik verschillende workshops en cursussen ontwikkeld om mensen te leren contact te maken met dieren of zelf dierenfluisteraar te worden. Voor (online) cursussen, meditaties en boeken zie de webshop www.luisterennaardieren.nl.

Naast mijn werk als dierentolk en coach ben ik schrijfster. Juni 2016 is mijn ecothriller RAUW uitgebracht en november 2016 het kinderboekje Senna en Anna de adoptiehondjes. Mei 2019 is mijn nieuwste ecothriller Beproevingen gepubliceerd. Dit jaar heb ik in samenwerking met illustratrice Sofie van den Berg en Know Uitgeverij een Krachtdierkaartenset uitgebracht. Ook sta ik geregeld met columns over mijn werk als dierentolk in het tijdschrift Spiegelbeeld.

Wil je op de hoogte blijven van mijn werk, nieuwe cursussen en workshops? Dat kan via Facebook.